10 goede redenen om de KNOFlook-kunstwandeling te doen #8

#MeTineke: Karien Maes portretteert de kandidates als ‘straffe madammen’

Met #MeTineke maakt Karien Maes een allusie op de #MeToo-beweging die vanaf 2017 met deze hashtag viraal ging. Lang genoeg en nog steeds moeten vrouwen van over de hele wereld strijden voor hun rechten en respect. Sinds 1964 wordt er in Heule uit een reeks vrouwelijke kandidaten een ‘Tineke Van Heule’ en haar 2 eredames gekozen. De Tinekes van Heule waaruit elk jaar gekozen wordt zijn jonge vrouwen die aan de vooravond van hun grote stap naar volwassenheid en zelfstandigheid staan. De Antwerpse kunstenares Karien Maes wilde de 9 kandidaat-Tinekes van 2019 afbeelden als 9 sterke, zelfstandige, jonge vrouwen.

Het zijn 9 geëmancipeerde Tinekes geworden die de wereld sterk en vol vertrouwen en soms zelfs een beetje uitdagend in de ogen kijken. 9 doeken 60 x 80 cm, pasteltekening op papier, te zien op locatie 12. Fotomontage als voorbeeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *